چکیده تکدیگری یک پدیده اجتماعی نوظهور نیست و قدمت آن به تاریخ شکلگیری انسان می رسد. یک آسیب اجتماعی شناخته شده که حاصل ساختارهای اجتماعی و اقتصادی جامعه و زاییده فقر و نابرابریهای اجتماعی است. هدف از پژوهش حاضربررسی عوامل موثر بر تکدیگری از منظر شهروندان در شهر بندرعباس است. در این مقاله، مواجهه شهروندان با متکدیان براساس سه دیدگاه نظری کارکردگرایی، برچسبزنی (با تأکید بر نظریه زیمل) و ساختاربندی (گیدنز) تبیین شده است. روش پژوهش حاضر، توصیفی_همبستگی از نوع پیمایشی است. جامعهآماری در این تحقیق شامل شهروندان بالای 18 سال ساکن شهر بندرعباس است که باتوجه به جامعهآماری و همچنین فرمول کوکران، 384 نفر به عنوان نمونه آماری برای انجام پژوهش انتخاب شدند. محقق برای دستیابی به اطلاعات موردنیاز از پرسشنامه بهره گرفت و در نهایت دادهها با استفاده از نرمافزارهای Spss تجزیه و تحلیل شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که متغیرهای مشارکت اجتماعی، مسئولیت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، سرمایه اجتماعی، سلامت اجتماعی، پایبندی دینی، مصرف رسانهای و سبک زندگی با دیدگاه شهروندان به پدیده تکدیگری رابطه معکوس و معنادار داشتند، ولی از منظر شهروندان متغیرهای احساس محرومیت اجتماعی و خرافهگرایی رابطه مستقیم و معناداری بر تکدیگری دارد.
hashemi zade S R. Study The Social and Cultural Factors of begging In Bandar Abbas city from the citizens' point of view. پژوهشنامه فرهنگی 2025; 11 (19) URL: http://rdch.ir/article-1-400-fa.html
هاشمی زاده سیدرضا، بختیار محسن. بررسی عوامل اجتماعی و فرهنگی تکدیگری در شهر بندرعباس از دیدگاه شهروندان. پژوهشنامه فرهنگی هرمزگان. 1403; 11 (19)